Sposób przygotowania:
Tort cookie monster
Żółtka utarłam z cukrem i masłem na puszysta masę,następnie dodałam przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia,kwaśną śmietanę i olejek śmietankowy.Wszystko dokładnie wymieszałam.Ciasto wyłożyłam do tortownicy o średnicy 35 cm i upiekłam w 180*C przez 45-50 min. Kremy przygotowałam wg przepisu na opakowaniu.Dodatkowo do czekoladowego kremu dodałam nutellę a krem karpatkowy zabarwiłam na niebiesko barwnikiem żelowym. Z masy cukrowej zrobiłam oczy,nos i usta. gotowe i wystudzone ciasto przekroiłam na dwa jednakowej grubości placki.Spodni placek posmarowałam dżemem,na dżem wyłożyłam pieguski a na pieguski krem czekoladowy.Przykryłam drugi plackiem i ułożyłam oczy,nos i usta.Szprycą,niebieskim kremem, wyciskałam jedna przy drugiej małe rozetki,pokrywając w ten sposób cały tort. Dodatkowo w usta "wcisnęłam" ciastko. Chłodziłam w lodówce całą noc.
marietta
kasiunia.1981
Oczy są zrobione z masy cukrowej.
cherry
mela25