Sposób przygotowania:
Tort czekoladowo - rabarbarowy
Rozdzielamy białka od żółtek. Białka (schłodzone) ubijamy na sztywno, porcjami wsypujemy cukier i dalej ubijamy na gładką masę(cukier musi być rozpuszczony), dodajemy żółtka po jednym ciągle ubijając. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać łyżką. Wylać do formy do pieczenia tortu "Tasty-Fill" serce. Piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni ok. 45 minut (próba patyczkiem).
Rabarbar pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy; gotować aż się rabarbar rozgotuje, dodać dżem. Tę masę zmiksować, wystudzić.
Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić aby spęczniała, następnie w gorącej kąpieli wodnej rozpuścić żelatynę.
Ubić śmietanę kremówkę i połączyć z zimnym rabarbarem, dodać żelatynę i dobrze wymieszać (można mikserem). Dodać barwnik (krem ma mieć kolor jasno różowy).
Biszkopty lekko nasączyć napełnić kremem i gdy lekko stężeje złożyć. Wierzch i bok tortu posmarować kremem, ozdobić bok tortu wiórkami czekoladowymi. Na wierzch położyć różyczki i listki czekoladowe.
SMACZNEGO!
Pani zima
luna
misia14
czarownica