Sposób przygotowania:
tort czekoladowy agusi
Przygotować biszkopt.Białka ubić na sztywną piane,dodać cukier i ubijać jeszcze pięć minut,pod koniec dodać żółtka.Obie mąki i kakao wymieszać,przesiać do masy jajecznej i delikatnie połączyć.Przełożyć do tortownicy.Piec 40 min. w temperaturze 180 stopni.Przygotować krem .Śmietanę zagotować z cukrem ,zmniejszyć ogień i gotować aż śmietana zrobi się szklista.Dodać kakao i cały czas mieszając pogotować jeszcze 5 minut.Ostudzić dodać masło i koniak.Zmiksować aż powstanie gładka masa.Zagotować składniki syropu i ostudzić.Biszkopt pokroić na trzy krążki.Każdy krążek skropić syropem i posmarować kremem,złożyć jeden na drugi,wysmarować boki i wstawić do lodówki.Sklarować masło do polewy i rozpuścić w nim czekoladę.Polewą oblać cały tort i dopóki polewa nie zastygnie do boków przykleić gwiazdki czekoladowe.
marietta
monisia_piotrusia