Sposób przygotowania:
Tort Hello Kitty.
Jajka dzielmy na żółtka i białka. Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier zwykły i waniliowy. Do ubitej piany dodawać stopniowo żółtka, dalej ubijając. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości. Wszystko mieszamy na jednolitą konsystencję. Ciasto wylewamy do tortownicy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach. Gdy biszkopt wystygnie dzielmy go na 2 blaty. Brzoskwinie odsączamy i miksujemy blenderem. Serek mascarpone ucieramy z cukrem, sokiem z cytryny oraz skórką i łączymy z musem z brzoskwiń. Rozpuszczamy żelatyną w małej ilości wody i dodajemy do masy. Blaty z biszkopta ponczujemy i nakładamy masę i ponownie przekładamy biszkoptem. Ciasto wkładamy do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno i rozkładamy na całą powierzchnię tortu. Dekorujemy owocami, szprycą, ozdobami cukrowymi itp.
marietta
Elficzna