Sposób przygotowania:
Tort kawowo-kokosow
Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. I biszkopt :jajka ubijamy z cukrem na kogel-mogel wlewamy aromat, wsypujemy kawę i wcześniejprzesianą mąkę z proszkiem.,delikatnie mieszamy.Przelewamy na tortownicę (średnica 30 cm.)wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 20 min. Biszkopt jasny: białka ubijamy z szczyptą soli na sztywno ,wlewamy miód i wsypujemy cukier ,później dodajemy żółtka ,jeszcze raz mieszamy na koniec dodajemy składniki sypkie.Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180*C, ok 30 min.Przecinamy ostudzony Biszkopt w zdłóż. kokosowy białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy kokos wcześniej wymieszany z mąką,na koniec dodajemy sok z cytryny ,mieszamy i wylewamy na wyłożoną papierem blachę.Pieczemy 20 min w 180*C.Masa:\budyń gotujemy jak na przepisie z opakowania tylko do mleka wcześniej dodajemy cukry.Masła ucieramy do białości, dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu,ucieramy aż masa będzie gładka. Blaty cista przekładamy schłodzoną masą jasne-masa-kawowe-masa-kokosowe-masa-jasne.Resztą masy pokrywamy boki i górę ciasta, posypujemy kokosem i startą na tarce gorzką czekoladą.
marietta