Sposób przygotowania:
Tort kokosowy
Przygotować niezbędne składniki na tort. Mąkę przesiać na sicie, jajka sparzyć wrząca wodą. Kurze jajka ubić mikserem, dodać cukier nie przerywając ubijania. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i również cały czas ubijać do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto biszkoptowe. Nagrzać piekarnik i piec biszkopt przez około 50-60 minut w temperaturze 180-190 stopni C. W mleku( 0,5 szklanki) wymieszać mąkę ziemniaczaną i budyń. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać wymieszaną mąkę, oraz budyń - ugotować całość. Ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce do ostudzonego budyniu, dodać likier kokosowy. Na koniec wymieszać i zmiksować na gładką i jednolitą masę pozbawioną grudek. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie równe części. Pierwszą część biszkoptu wyłożyć na spód, na to 2/3 kremu wraz z pokrojonymi brzoskwiniami i odcedzonymi z puszki i połączyć z masą. Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć pozostałą część kremu i równomiernie go rozsmarować na wierzchu i po bokach torta. trochę kremu nałożyć do szprycy i dekorować wedle uznania tort. Na wierzchu wykonać napis z polewy czekoladowej Wyłożyć i gotowe dekoracje. Schłodzić tort przed podaniem.
marietta