Sposób przygotowania:
Tort krówkowo-orzechowy
Biszkopt: Żółtka rozdzielamy od białek. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier. Po cukrze dodajemy powoli po jednym żółtku, ciągle ubijając. Do przygotowanej piany dodajemy przesiane mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Tak przygotowaną masę wylewamy na posmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tatrą tortownicę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez ok. 40 minut. Gdy biszkopt się upiecze, studzimy go. Po ostudzeniu przekrajamy wzdłuż na 3 placki. Każdy z placków przekładamy masą krówkową. Gdy złożymy już całość wierzch smarujemy ubitą śmietaną (ja ją miksuję na sztywno). Na śmietanę z kolei wysypujemy obrane i zmielone orzechy laskowe. Wierzchni i środkowy okrąg tortu wykładamy (na sztorc) obranymi orzechami włoskimi. Okrąg formujemy także z wiśni (ten środkowy). Schładzamy w lodówce. Smacznego :)