Sposób przygotowania:
Tort krówkowo-wisniowy
Biszkopt jasny: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przecią na pól. Biszkopt ciemny: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem, kakao i Kasię. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Masa biała: żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Masa ciemna: Kasię utrzec na puch. Dodawac stopniowo po łyżce masy krówkoej cały czas miksując aż do całkowitego połączenia. Masa: Wiśnie umyc i wydrylowac. Rozgotowac je na małym ogniu. Dodac cukier zelujący i jeszcze chwilę podgotowac. Ostudzic. Czekoladę zetrzec na grubych oczkach. Przełozenie: biszkopt jasny+masa jasna+wiśnie+masa krówkowa+biszkopt ciemny+ masa jasna+wiśnie+masa krówkowa+biszkopt jasny+masa biała+ udekorowac resztą wiśni w zelatynie i posypac startą czekoladą
Weronka
Netka
Netka
przepyszny
kasiunia.1981
Natala1210
marietta