Sposób przygotowania:
Tort kwiatuszek
Biszkopt: Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i żółtka. Następnie wmieszać olej. Wymieszać razem obie mąki z proszkiem, dodać do ciasta delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki w kształcie kwiatka - pieczemy 30 minut w temperaturze 180. Upieczony ostudzony biszkopt kroimy na 4 cienkie części. Pianka I Rozpuszczamy galaretkę w wodzie, odkładamy do lekkiego stężenia. Ubijamy śnieżkę wlewamy galaretkę i łączymy na jednolitą masę. Przygotowaną masę wylewamy na biszkopt przykrywamy drugim. Pianka II Rozpuszczamy galaretkę truskawkową w wodzie, odkładamy do lekkiego stężenia. Ubijamy śnieżkę wlewamy galaretkę i łączymy na jednolitą masę. Przygotowaną masę wylewamy na drugi biszkopt przykrywamy trzeci. Pianka III Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w wodzie, odkładamy do lekkiego stężenia. Ubijamy śnieżkę wlewamy galaretkę i łączymy na jednolitą masę. Przygotowaną masę wylewamy na trzeci biszkopt przykrywamy ostatni. Ubijamy kremówkę smarujemy boki tortu ,wierzch. Z reszty kremówki robimy rozetki na boku tortu, wierzch dekorujemy kolorowymi drażetkami.
marietta