kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Tort makaronikowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tort tort makaronikowy...

Tort makaronikowy

Składniki:

Tort makaronikowy

 

  • ciasto
  • orzechy 20 dag
  • mąka 1 łyżka
  • cukier 25 dag
  • białka 8 sztuk
  • wanilia pół laska
  • masa
  • masło 20 dag
  • wanilia pół laska
  • kawa - napar 1 szkl.
  • cukier 10 dag

 

Sposób przygotowania:

Tort makaronikowy
Ciasto: Ubić pianę z białek, dodać uprażone zmielone orzechy, mąkę, cukier i utartą wanilię. Upiec 2-3 krążki, przełożyć je masą i ubrać tort dowolnie. Masa: Utrzeć masło, cukier i utartą wanilię i dodawać po łyżeczce mocną kawę dokładnie mieszając.

Tagi:

kawa ciasto