Sposób przygotowania:
Tort makaronowy z parmezanem
Z mąki, jajka, margaryny, cukru , śmietany i szczypty soli zanieść ciasto. Tortownicę wysmarować maslem i wylożyć ciastem dno i boki (część ciasta zostawić). Nakluć widelcem i i upiec na rumiano w temperaturze ok. 220 st.C. Cebulę obrać, posiekać i poddusić na oleju, dodać groszek i odrobinę wody. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować,odcedzić przelać zimną wodą, Cebulę z groszkiem polączyć z makaronem, przecierem pomidorowym, 2 ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami, bryndzą i parmezanem. Dusić na patelni 2-3 minuty. Masę nalożyć do tortownicy, posypać wiórkami masla i nakryć pozostawionym ciastem. Posmarować jajkiem po wierzchu. Piec 15-20 minut.