Sposób przygotowania:
Tort marmurkowy
2 żółtka oddzielić od białek. Połowę cukru utrzeć z 3 łyżkami wody i kolejno dodawać żółtka. połączyć z wymieszanymi mąkami z proszkiem . Masę wyłożyć do tortownicy i piec 20-25 min. Ostudzić. Osobno rozpuścić białą i gorzką czekoladę Na ciemny mus;2 jajka oddzielić żółtka od białek. Utrzeć połowę twarożku z 4 żółtkami i połową pozostałego cukru, dodać gorzką czekoladę. Białka ubić i połączyć z całością. Na jasny mus; 2 jajka oddzielić żółtka od białek, resztę twarożku utrzeć z 2 żółtkami, resztą cukru i cukrem waniliowym, żelatynę rozpuścić , wymieszać ją z białą czekoladą , a następnie całość połączyć z masą serową. Dodać ubite białka. Połowę mlecznej czekolady rozpuścić i posmarować biszkopt.Na wierzch nakładać po jednej warstwie ciemnego oraz jasnego musu.Delikatnie przemieszać tworząc marmurek. Pozostałą czekoladę zetrzyj i posyp ciasto.