Sposób przygotowania:
Tort mega czekoladowyCiasto:
![Tort mega czekoladowy Tort mega czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tort-mega-czekoladowy-biszkopt-pieczemy-wg-przepisu-podanego-studzimy-352220.jpg)
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodając w trakcie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia, budyniem oraz kakao,dodawać po łyżce do masy, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką do połączenia, ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy –samo dno o wym 26 cm Piec 30 minut w temp 160*c.Zimne ciasto przeciąć wzdłuż na połowę.
Masa czekoladowa:
![Tort mega czekoladowy Tort mega czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tort-mega-czekoladowy-czekoladowa-masa-na-smietanie-i-mascarpone-ubita-352221.jpg)
Masa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy dodajemy pokruszoną czekoladę, chwilę czekamy aż zacznie się rozpuszczać , mieszamy łyżką. Odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Następnego dnia dodajemy do masy serek mascarpone i miksujemy do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym.
Przełożenie
![Tort mega czekoladowy Tort mega czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tort-mega-czekoladowy-biszkopt-nasaczamy-ponczem-smarujemy-konfitura-352222.jpg)
Pierwszy blat nasączamy ponczem smarujemy konfiturą
ETAP 4:
![Tort mega czekoladowy Tort mega czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tort-mega-czekoladowy-rozsmarowujemy-polowe-kremu-czekoladowego-352223.jpg)
połową kremu, dociskamy drugim blatem który również nasączamy, rozsmarowujemy pozostały krem,
ETAP 5:
![Tort mega czekoladowy Tort mega czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tort-mega-czekoladowy-na-sam-koniec-zostawiamy-dekorowanie-tortu-352224.jpg)
dekorujemy pokruszoną lub startą fistaszkową czekoladą i chłodzimy w lodówce.
LauraLaura
2milutka
Dziękuję!