Sposób przygotowania:
Tort migdałowo- cynamonowyBiszkopt migdałowy
Biszkopt robimy wg opisu z tej strony https://gotujmy.pl/biszkopt-migdalowy-najlepszy,przepisy-biszkopty-przepis,237211.html
Ostudzony przekroić na 3 blaty.
Krem migdałowy
Śmietanę 36% ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder i cukier waniliowy. Serek wymieszać z likierem i cynamonem, dodać do śmietany i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, przestudzić. Dodać do niej kilka łyżek kremu, wymieszać, a następnie całą wlać do kremu, zmiksować.
Składanie tortu
I blat biszkoptu nasączyć i umieścić w tortownicy, wysmarować go 1/3 kremu, a krem posypać posiekanymi migdałami i oprószyć cynamonem. Przykryć II blatem nasączonego biszkoptu i ponownie wysmarować kremem, posypać cynamonem i migdałami. Przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch i boki tortu wysmarować pozostałym kremem. Boki obsypać posiekanymi migdałami, a wierzch dowolnie udekorować. Schłodzić do stężenia. Smacznego!