Sposób przygotowania:
Tort migdałowy
Ciasto:
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem.Ubić pianę z białek i dodać do utartych żółtek.Wsypać zmielone migdały i bułkę tartą.Wszystko razem delikatne zmieszać.Tortownicę natrzeć masłem i posypać resztą bułki tartej.Wlać ciasto i włożyć do nagrzanego (ale nie gorącego) piekarnika.Piec ok 60 minut.
Krem;
cukier i mleko gotować na małym ogniu przez 30 minut,mieszając od czasu do czasu.Przygotowanym w ten sposób lukrem zalać migdały,dodać masło i ucierać aż masa stanie się jednolita.Przełożyć ciasto.Udekorować całymi migdałami.
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem.Ubić pianę z białek i dodać do utartych żółtek.Wsypać zmielone migdały i bułkę tartą.Wszystko razem delikatne zmieszać.Tortownicę natrzeć masłem i posypać resztą bułki tartej.Wlać ciasto i włożyć do nagrzanego (ale nie gorącego) piekarnika.Piec ok 60 minut.
Krem;
cukier i mleko gotować na małym ogniu przez 30 minut,mieszając od czasu do czasu.Przygotowanym w ten sposób lukrem zalać migdały,dodać masło i ucierać aż masa stanie się jednolita.Przełożyć ciasto.Udekorować całymi migdałami.