petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Tort miodowy bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny tort miodowy bez pieczenia

Tort miodowy bez pieczenia

Składniki:

Tort miodowy bez pieczenia

 

  • ciasto:
  • 25 dag biszkoptów,
  • 15 dag masła
  • Krem:
  • 5 łyżeczek żelatyny,
  • 50 dag serka homo.,
  • łyżeczka przyprawy korzennej,
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 7,5 dag miodu,
  • łyżka kakao,
  • 100 ml ajerkoniaku,
  • 25 dag kremówki,
  • 7 dag płatków czekoladowych

Sposób przygotowania:

Tort miodowy bez pieczenia
Biszkopty pokruszyć, wymieszać ze stopionym masłem, przełożyć na wyłożoną papierem formę (26 cm) i wstawić na pół godziny do lodówki. Dokładnie wymieszać w dużej misce serek, przyprawę korzenną,cynamon płynny miód, ajerkoniak, oraz rozpuszczoną żelatynę. Krem schłodzić. Kiedy krem zacznie tężeć połączyć z ubitą kremówką. Nałozyć na ciasto i wstawic do lodówki. Przed podaniem posypać wierzch tortu kakao i czekoladowymi płatkami.