Sposób przygotowania:
Tort Motyl II
biszkopt:
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodać do masy. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Piec w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem waniliowym i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką i solą, wymieszać z zimnym mlekiem. Wlać do garnka i mieszając zagotować. Wystudzić. Utrzeć masło i powoli dodawać budyń aż do końca.
Biszkopt przekroić na pół, skropić sokiem z ananasów, przełożyć masą, na masę pokłaść pokrojone ananasy i przykryć drugą połową biszkoptu. Przełożone ciasto przekroić na pół i ułożyć bokami do siebie ( tak , aby przypominał skrzydła motyla). W środek między skrzydła włożyć banana pokropionego sokiem z cytryny. Wierzch i boki wysmarować pozostałym kremem. Dowolnie udekorować, mogą być owoce, czy cukierki lu żelki
Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić i dodać do masy. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Piec w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut.
Krem:
Mleko zagotować z cukrem waniliowym i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, mąką i solą, wymieszać z zimnym mlekiem. Wlać do garnka i mieszając zagotować. Wystudzić. Utrzeć masło i powoli dodawać budyń aż do końca.
Biszkopt przekroić na pół, skropić sokiem z ananasów, przełożyć masą, na masę pokłaść pokrojone ananasy i przykryć drugą połową biszkoptu. Przełożone ciasto przekroić na pół i ułożyć bokami do siebie ( tak , aby przypominał skrzydła motyla). W środek między skrzydła włożyć banana pokropionego sokiem z cytryny. Wierzch i boki wysmarować pozostałym kremem. Dowolnie udekorować, mogą być owoce, czy cukierki lu żelki