Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy Mariel
Mąkę z mlekiem , jajkami , szczyptą soli miksujemy na koniec dodajemy wodę gazowaną i znów miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy patelnie smarujemy każdorazowo margaryną , ciasto chochelką wylewamy na patelnie , rozlewamy na patelni tak by powstał cienki placek i smażymy z obu stron. Boczek gotujemy , następnie kroimy na plastry i smażymy z obu stron. Pieczarki obrać , pokroić na paseczki , cebulę obrać i pokroić w kostkę , jedno i drugie podsmażyć na patelni , doprawić do smaku , do upieczonych pieczarek dodać kukurydzę z puszki ,dokładnie wymieszać.Jeden taki torcik składa się z czterech naleśników , a z przepisu powinny wyjść dwa takie torciki. Pierwszy naleśnik smarujemy cienko sosem czosnkowym , nakładamy warstwę pieczarek z kukurydzą przykrywamy to następnym naleśnikiem , na którym układamy boczek , kolejny naleśnik to przykrywa , smarujemy go sosem nakładamy drugą warstwę pieczarek , przykrywamy ostatnim naleśnikiem , ser żółty ścieramy na tarce posypujemy wierzch torcika i wkładamy na kilka minut do piekarnika lub mikrofali tak by ser się rozpuścił .Podajemy na ciepło.
marietta