Sposób przygotowania:
Tort orzechowo-makowy
blat orzechowy:
jajka ubic z cukrem,dodać orzechy przełożyć do wysmarowanej formy i piec ok 1/2 godz.
blat makowy;
mak zaparzyć i 3x przepuścić przez maszynkę.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać kakao,bułke ,mak,olejek i proszek.Białka ubić z cukrem na pianę .Piec ok 1,5 godz.
przygotować masę czekoladową lub kawową .Przełożyć blaty ciasta masą ,pozostawić ,by stęzało
jajka ubic z cukrem,dodać orzechy przełożyć do wysmarowanej formy i piec ok 1/2 godz.
blat makowy;
mak zaparzyć i 3x przepuścić przez maszynkę.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać kakao,bułke ,mak,olejek i proszek.Białka ubić z cukrem na pianę .Piec ok 1,5 godz.
przygotować masę czekoladową lub kawową .Przełożyć blaty ciasta masą ,pozostawić ,by stęzało