Sposób przygotowania:
Tort orzechowo-wisniowy
Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i zmiksowac. Dodac przesitowana makę z proszkiem oraz zmielone orzechy. Wymieszac. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Przeciąc na pół. Kasię zmiksowac aż będzie puszysta. Dodac cukier puder i jeszcze pmiksowac. Podzielic na połowę i do jednej części wcisnąc sok z cytryny a druga zmiksowac z wydrylowanymi wisniami. Biszkopty przełożyc masą wisniową i połówkami wisni, góre posmarowac cytrynową. Ozdobic kwiatuszkami z masy i wisniami. 0,5 szklanki wiśni rozgotowac z cukrem (ilosc zalezy od slodkosci owoców), pod koniec dodac żelatynę. Wymieszac, poczekac aż się ostudzi i zrobic wzorki na torcie.