Bob39

Bob39

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Tort Piracki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Torcik dla wszystkich Piratów i ich fanów

Tort Piracki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort Piracki

 

  • Biszkopt:

 

  • 10jajek
  • 1szkl.cukru
  • 2 szkl.mąki
  • 1łyżka kakao (można prościej kupić gotowy biszkopt)

 

 

  • 3szkl.śmietany 30%
  • 2łyżki cukru
  • 1op.cukru wanilinowego
  • 1łyżka żelatyny (prostsza wersja to kupić gotowe kremy w torebkach)

 

  • 2 margaryny Palma
  • 2jajka
  • 1łyżka spirytusu
  • aromat cytrynowy (prostsze wyjście kupić gotowy krem o neutralnej barwie np.budyniowy)
  • Kilka rodzajów barwników(tutaj prościej się nie da)

Sposób przygotowania:

Tort Piracki
Wersja prosta (i inna niż do tej pory robiłem) Gotowe biszkopty przekładamy kremem z torebki zrobionym wg.przepisu producenta,część kremów barwimy,brązowym kremem robimy zarys postaci,wypełniamy innymi kolorami(ten zarys oczywiście).Resztki kremów wrzucamy do jednej "tytki" ,obcinamy czubek "w szpic" i na bokach tortów robimy "ognie". Wersja trudniejsza-patrz inne przepisy.
Tort Piracki
Placki biszkoptowe przekładamy bitą śmietaną (można je nakropić sokiem owocowym jeśli są suche)
Tort Piracki
Krem brązowy wrzucamy do "tytki" z papieru,obcinamy koniec i wyciskając robimy zarys postaci.
Tort Piracki
Systematycznie różnymi kolorami zapełniamy wolne przestrzenie tworząc kolorową postać.
Tort Piracki
Resztkami różnokolorowych kremów z boku tortu robimy płomienie.

Tagi:

biszkopt