Sposób przygotowania:
Tort ponczowy z czekoladą
Jajka, mąkę, cukier,kakao i proszek do pieczenia wyrobić mikserem. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 20-30 min w temp.200°C. Wyjąć, ostudzić, przekroić na 2 krążki. Przygotować krem w/g przepisu na opakowaniu Przygotować poncz: gorąca herbatę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny, wystudzić, wlać rum. Krążki nasączyć ponczem. Jeden posmarować 1/2 kremu, przykryć następnym i znowu posmarować kremem . Wstawić na 1 godz. Do lodówki. Przygotować polewę, polać nią tort. Udekorować rozetkami z kremu, orzechami i kandyzowanymi wiśniami. Fantazyjnie polać polewą
zuzi
Pyza
Natala1210
misia53
msewka
mania
Sarenka
Bahus
Bo ja wiem czy dzieło? Skromność (wrodzona zresztą) nie pozwala mi wskazać twórcę tego ciacha....:D :D :D
iwi69
alis.haze
A.B.
kinga
Bonti
Bonti
(siostrzenica Bahusa)
PS. Stawiam piątkę i to wcale nie ze względu na pokrewieństwo.
Bahus
Wrednizno jedna...wykreślę Cię z rodziny :D
dobry
;)
Gratulacje.
yola
sara24
eli_555