Sposób przygotowania:
Tort prince polo
Masa: Wafelki prince polo kroimy w kosteczkę. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder. Żelatynę namaczamy w wodzie,następnie ją podgrzewamy w kąpieli wodnej mieszając do uzyskania pianki. Gorącą żelatynę przelewamy do ubitej śmietany delikatnie mieszając. Dzielimy śmietanę na dwie części, do jednej części przekładamy prince polo i mieszamy.
Spód do tortu smarujemy dżemem, przekładamy go masą z prince polo i nakładamy drugi blat który nasączamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, nakładamy masę śmietankową, przykrywamy trzecim bałtem.
Wkładamy tort na 30 minut do lodówki.
Przygotowujemy dekorację.
Gorzką czekoladę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy w kąpieli wodnej mieszając do uzyskania pianki. Gorącą żelatynę przelewamy do masy śmietankowej i mieszamy.
Powstała masą okładamy cały rot na gładko, oprószamy startą czekolada. Na wierzchu układamy kawałki prince polo, truskawki obtoczone w pozostałej czekoladzie oraz wisienki kandyzowane.
Spód do tortu smarujemy dżemem, przekładamy go masą z prince polo i nakładamy drugi blat który nasączamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, nakładamy masę śmietankową, przykrywamy trzecim bałtem.
Wkładamy tort na 30 minut do lodówki.
Przygotowujemy dekorację.
Gorzką czekoladę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, podgrzewamy w kąpieli wodnej mieszając do uzyskania pianki. Gorącą żelatynę przelewamy do masy śmietankowej i mieszamy.
Powstała masą okładamy cały rot na gładko, oprószamy startą czekolada. Na wierzchu układamy kawałki prince polo, truskawki obtoczone w pozostałej czekoladzie oraz wisienki kandyzowane.