Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Tort serowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobry, z masą serową polecam dla tych co lubią nabiał.

Tort serowy

Składniki:

Tort serowy

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki krupczatki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 kg sera tłustego
  • 2 1/2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 8 żółtek
  • zapach, orzechy, rodzynki, migdały, czekolada,gruszki, figi,
  • 2 szt galaretka

Sposób przygotowania:

Tort serowy
W pierwszej kolejności należy ubiec biszkopt, który należy przekroić na dwie części.
Następnie masło utrzeć z cukrem i powoli dodawać po jednym żółtku.
Jak powstanie puszysta masa dodać zmielony ser i dalej ucierać. Następnie wsypać wszystkie bakalie,(bakalie należny drobno pokroić i czekoladę również na drobną kostkę) a na koniec galaretki rozpuszczone w 3 szklankach wody i ostudzić. Gdy będą zimne wlać do masy,dokładnie wymieszać, przełożyć tort i polać dowolną polewą - wierzch udekorować według własnego uznania.