Sposób przygotowania:
Tort serowy z owocami
Przygotować budyń z proszku na 2 szklankach mleka z 2 łyżeczkami cukru i pozostawić do wystudzenia. Wiśnie umyć, osuszyć, ostrożnie usunąć pestki i osączyć na sicie. Utrzeć żółtka z cukrem i wymieszać z serem przetartym przez sito lub przepuszczonym przez maszynkę. Dodawać łyżkami przestudzony budyń i skórkę z cytryny do smaku. Wszystkie składniki ciasta posiekać na stolnicy nożem lub tasakiem, szybko połączyć rękami na jednolitą masę i odstawić pod przykryciem w chłodne miejsce. Przygotować tortownicę. Ciasto rozwałkować na okrągły placek, wyłożyć nim dno i boki tortownicy, upiec i ostudzić. Posypać po wierzchu startym na tarce sucharkiem i pokryć wiśniami. Masę serową wymieszać lekko ze sztywno ubitą pianą i wyłożyć na wiśnie, zgarniając ją nieco wyżej ku środkowi; posmarować żółtkiem. Piec 50-60 minut w uprzednio nagrzanym piekarniku. Wyjmować z formy po ostygnięciu.