Sposób przygotowania:
Tort serowy z wiśniami
Przygotować budyń waniliowy według przepisu na opakowaniu, pozostawić do wystygnięcia.
Owoce umyć, osuszyć, usunąć pestki, odsączyć na sicie.
Utrzeć 2 żółtka z cukrem, wymieszać z serem przekręconym przez maszynkę.
Dodawać po łyżce przestudzony budyń i skórkę utartą z cytryny.
Składniki ciasta posiekać na stolnicy, szybko połączyć wjednolitą masę, odstawić pod przykryciem do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować na okrągły placek, wyłożyć nim dno i boki tortownicy, ostudzić.
Powierzchnię ciasta posypać startym na tarce sucharkiem, wyłożyć wiśnie.
Masę serową wymieszać lekko ze sztywno ubitą pianą i wyłożyć na wiśnie, posmarować żółtkiem.
Piec około 50-60 minut w nagrzanym w nagrzanym uprzednio piekarniku.
Wyjmować z formy po ostygnięciu.
Owoce umyć, osuszyć, usunąć pestki, odsączyć na sicie.
Utrzeć 2 żółtka z cukrem, wymieszać z serem przekręconym przez maszynkę.
Dodawać po łyżce przestudzony budyń i skórkę utartą z cytryny.
Składniki ciasta posiekać na stolnicy, szybko połączyć wjednolitą masę, odstawić pod przykryciem do wystudzenia.
Ciasto rozwałkować na okrągły placek, wyłożyć nim dno i boki tortownicy, ostudzić.
Powierzchnię ciasta posypać startym na tarce sucharkiem, wyłożyć wiśnie.
Masę serową wymieszać lekko ze sztywno ubitą pianą i wyłożyć na wiśnie, posmarować żółtkiem.
Piec około 50-60 minut w nagrzanym w nagrzanym uprzednio piekarniku.
Wyjmować z formy po ostygnięciu.