Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Tort serowym z nadzieniem parówkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Forma do ciasta powinna być okrągła o średnicy 30 cm i wysokości co najmniej 3 cm. Można jeść na zimno lub ciepło z dodatkiem sałaty.

Tort serowym z nadzieniem parówkowym

Składniki:

Tort serowym z nadzieniem parówkowym

 

Sposób przygotowania:

Tort serowym z nadzieniem parówkowym
Mąkę zmieszać z tartym serem, margarynę pokroić na małe kawałki i położyć na mąkę. Wodę zmieszać z solą i octem, wlać do mąki, zagnieść ciasto i odstawić na 1 godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 3mm i wyłożyć nim formę do pieczenia. Zmieszać składniki przeznaczone na wierzchnią warstwę, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku, wylać masę na ciasto i piec 15 minut na dużym ogniu w rozgrzanym piekarniku. Ważne, aby upiekła się spodnia warstwa. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Parówki obrać ze skórki, pokroić w plasterki, położyć na ciasto i posypać majerankiem oraz pieprzem. Wstawić ciasto do piekarnika na kolejne 15 minut.