tort śmietankowo owocowy na szybko

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniała perspektywa dla osób nie lubiących piec

tort śmietankowo owocowy na szybko

Składniki:

tort śmietankowo owocowy na szybko

 

Sposób przygotowania:

tort śmietankowo owocowy na szybko
Całe jajka miksujemy na najwyższych obrotach wraz z cukrem oraz mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.Na sam koniec wlewamy parę kropli olejku śmietankowego.Mieszamy.Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 170s.c
Jedną część tortu przekroić i wysmarować przygotowaną masą:
bita śmietana wymieszana z odsączonymi brzoskwiniami.Przykryć drugą częścią i wysmarować drugą masą całe boki i wierzch:Jajka ubić z cukrem, ekstarktem waniliowym w kąpieli wodnej do białości. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać sok z cytryny, a następne dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.

Tagi:

jajko jajka