Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy
Biszkopt:Białka ubic z cukrem na sztywną pianę.Dodać żółtka i sok z cytryny.Mieszając dosypywać obie mąki z proszkiem do pieczenia.Ciasto piec w wyłożonej pergaminem tortownicy 40min w 180"C,ostudzić przekroic na dwa krążki.Krem:czekolady rozpuścic,ostudzić.Serek wymieszać z płynną czekoladą oraz kilkoma kroplami olejku śmietankowego.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku,ostudzić.Kremówkę ubić z cukrem i na końcu dodać żelatynę.Połączyć z masą serową,wymieszać.Na krążku biszkoptu ułożyc truskawki,rozsmarować krem śmietankowy(część zostawić do posmarowania wierzchu i boków tortu) i ułożyć na nim drugi krążrk biszkoptu.Wierzch i boki posmarować resztą kremu i ozdobić według uznania owocami i innymi dodatkami.