Sposób przygotowania:
Tort stokrotka na zimno
Krem karpatka przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Mój krem wymagał tylko dodania 400 ml zimnego mleka i wymieszaniu w mikserze. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Ubijamy śmietanę i mieszamy z przestudzoną galaretką oraz żelatyną. W tortownicy lub na blaszce układamy kolejno:
herbatniki
krem karpatka
herbatniki
masa krówkowa z puszki (na okrągłą tortownicę pół puszki)
kolejna warstwa herbatników
krem ze śmietany z galaretką.
Wkładamy do lodówki, gdy stężeje posypujemy kakao i ozdabiamy stokrotkami.
herbatniki
krem karpatka
herbatniki
masa krówkowa z puszki (na okrągłą tortownicę pół puszki)
kolejna warstwa herbatników
krem ze śmietany z galaretką.
Wkładamy do lodówki, gdy stężeje posypujemy kakao i ozdabiamy stokrotkami.
marietta