Sposób przygotowania:
Tort świąteczny z masą śmietankowąUpiec biszkopt - wg. mojego przepisu. https://gotujmy.pl/latwy-i-szybki-biszkopt,przepisy,174641.html Wystudzić, przekoić w dwóch miejscach.Masa śmietankowa: ubijamy śmietankę , pod koniec ubijania dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan fixem i dalej ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Upieczony biszkopt kroimy na 3 blaty. Każdy z nich ponczujemy rumem rozrobionym z wodą. Smarujemy wcześniej przygotowaną masą śmietankową. Pozostalą masą dekorujemy wierzch tortu i boki. Boki obsypujey płatkami kangoos. Wkłądamy do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzony.Smacznego! !
zewa
edytaha
Beata1982
edytaha: dziękuję za pomysł z tym linkiem :) super
edytaha
Nie ma za co :)
zewa
dzięki :)
marietta