Sposób przygotowania:
Tort szparagowy
Umyte szparagi, obrać z włókien i ugotować w osolonej wodzie
z dodatkiem cukru.Ugotowane szparagi pokroić na kawałki i wymieszać z żółtkami i sokiem z cytryny.
W makutrze utrzeć masło z cukrem i powoli wbijać po jednym jajku, wlać wino i dać tyle mąki aby powstało gęste ciasto.
Formę wysmarować masłem wlać ciasto a na wierzchu ułożyć szparagi. Wstawić do piekarnika, piec przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Tort udekorować bitą śmietana i szparagami.
z dodatkiem cukru.Ugotowane szparagi pokroić na kawałki i wymieszać z żółtkami i sokiem z cytryny.
W makutrze utrzeć masło z cukrem i powoli wbijać po jednym jajku, wlać wino i dać tyle mąki aby powstało gęste ciasto.
Formę wysmarować masłem wlać ciasto a na wierzchu ułożyć szparagi. Wstawić do piekarnika, piec przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Tort udekorować bitą śmietana i szparagami.