Sposób przygotowania:
Tort tiramisu
Upiec 2 szt biszkoptów na okrągłej blaszce-Białka ubić na sztywno z szczyptą soli,dodać cukier ,żółtka i nadal ubijać do momentu az masa będzie jasna.Następnie wsypać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą .Piec w formie natłuszczonej i wysypanej bułką tartą ok 30 min. w temp 180'C.MASA-śmietanę schłodzić i ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno .Następnie dodać serek i dokładnie połączyć .Upieczone dwa biszkopty przekroić na dwie części aby powstały 4 szt placków.Każdy lekko namoczyć przygotowanym ponczem , smarować masą tiramisu a każdą warstwę masy oprószyć lekko kakao.Boki oraz wierzch tortu posmarować kremem ,udekorować boki rurkami a wierzch startą (pokruszoną )czekoladą mleczną .
marietta
Przepisy DORCI