czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Tort Tomek

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Tort zrobiłam na 3 urodzinki synka. Goście bardzo chwalili, szczególnie smakowało im połączenie kremu z dżemem.

Tort Tomek

Składniki:

Tort Tomek

 

 

 

  • DODATKOWO:
  • dżem z czarnej porzeczki,
  • barwniki spożywcze.

Sposób przygotowania:

Tort Tomek
1. Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po 1 żółtku oraz mąki zmieszane z proszkiem. Piec ok. 45 min w temp. 180st. 2. Śmietanę ubić z cukrem i fixami. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. 3. Pierwszy blat ciasta posmarować kremem, przykryć 2 blatem, posmarować dżemem, na to kremem, przykryć kolejnym blatem ciasta. Resztę kremu połączyć z wybranymi kolorami barwników i udekorować wierzch i boki ciasta.