Sposób przygotowania:
Tort truskawkowo - brzoskwiniowy
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tarta tortownicę. Pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt studzimy. Zimny biszkopt przekrawamy na trzy części. Truskawki miksujemy blenderem (wcześniej rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody). W drugiej misce miksujemy blenderem odcedzone z zalewy brzoskwinie. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. 1/3 śmietany przekładamy do truskawek i miksujemy na jednolitą masę dolewając połowę żelatyny. Masę truskawkową wykładamy na pierwszy biszkopt i przykrywamy drugim. Do zmiksowanych brzoskwiń, także dodajemy 1/3 śmietany i również miksujemy na jednolitą masę, dolewając resztę żelatyny. Masę brzoskwiniową wykładamy na drugi biszkopt, rozsmarowujemy i przykrywamy trzecim. Pozostałą śmietaną (można do niej dodać trochę żelatyny) smarujemy wierzch i boki tortu. Dekorujemy winogronem i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.