Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy.
Według własnego sprawdzonego przepisu pieczemy biszkopt jasny oraz biszkopt kakaowy. Następnie po upieczeniu oba biszkopty przekrawamy na pół. Przygotowujemy masę: jajka ucieramy wraz z cukrem na parze co najmniej 10 minut. Następnie utarte jajka z cukrem odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy, dodajemy przestudzoną masę jajeczną i chwilę całość miksujemy. Każdy krążek biszkoptu nasączamy ponczem przygotowanym po rozrobieniu soku z brzoskwiń z wodą. Przełożenie tortu: na pierwszy krążek biszkoptu wykładamy 3 łyżki masy, na to dajemy dżem śliwkowy. Przykrywamy kolejnym krążkiem biszkoptu i wykładamy samą masę. Następnie na to kładziemy kolejny biszkopt, wykładamy masę, a na masie układamy pokrojone w cząstki brzoskwinie z puszki (wcześniej osączone). Całość przykrywamy kolejnym biszkoptem. Boki oraz wierzch tortu smarujemy pozostałą masą, obsypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy wg uznania. Pamiętajmy, aby układać biszkopty na przemian-raz ciemny, raz jasny.