Sposób przygotowania:
Tort w różyczki
Biszkopt: Jajka z cukrem ubić "na parze". Zdjąć z garnka i jeszcze chwilę ubijać do przestygnięcia. Dodać pozostałe składniki - wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Wlać do wysmarowanej dużej tortownicy i piec w 160 stopniach C ok 40 minut. Masa: Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody. Syrop zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić dodając cukier i cukier waniliowy, pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną żelatynę. Galaretkę wiśniową przygotować według opisu na opakowaniu i schłodzić do stężenia. Upieczony biszkopt przekroić na 3 blaty. Nasączyć pozostałym syropem z brzoskwiń. Cienko przekładać śmietaną, pokrojonymi brzoskwiniami i galaretką pokrojoną w kostkę. Pozostałą ubitą śmietanę podzielić na 3 części, do każdej dodać odrobinę barwnika różowego, posmarować cieniutko wierzch i boki tortu i wyciskać rękawem cukierniczym różyczki. Tak udekorowany tort odstawić do lodówki do stężenia. Przepis i zdjęcia mojego autorstwa.