Sposób przygotowania:
Tort z biszkoptem kukurydzianym
Biszkopt kukurydziany przygotowujemy bardzo podobnie do tradycyjnego. Ubijamy białka z dodatkiem soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, wanilię i stopniowo po jednym żółtku. Na koniec dosypujemy make kukurydzianą. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy biszkopt kakaowy. Biała ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Powoli dosypujemy cukier, potem dodajemy po jednym żółtku. Mąkę musimy przesiać z proszkiem i kakao. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy już łyżka. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Zostawiamy do ostygnięcia. 500 ml mleka gotujemy z cukrem. Resztę mleka mieszamy z budyniami. Powoli wlewamy do gotującego się mleka. Zostawiamy do ostygnięcia. Miękka margarynę ucieramy na gładko, dodajemy stopniowo zimny budyń. Do przygotowania nasączenia obieramy cytrynę, kroimy w plastry. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy cytrynę i dodajemy cukier. Całość gotujemy przez chwile. Przelewamy przez sitko i zostawiamy aby wystygło. Oba biszkopty kroimy na pół. Układamy jeden ciemny, nasączany, smarujemy dżemem i krem. Postępujemy tak z każdym biszkoptem. Na całość nakładamy resztę kremu. Obsypujemy tort startą czekoladą.