Sposób przygotowania:
Tort z Ganaszem
krem :
1. Mleko zagrzać ( nie gotować ! )
2. Wsypać posiekaną czekoladę, dodać cukier i wysyudzić
3. Margaryne utrzeć mikserem, stopniowo dodawać zimną masę czekoladową.
Ganasz czekoladowy:
1. Na malym ogniu podgrzac śmietankę.Doprowadzić do wrzenia.
2. Dodać czekolade i wymieszać trzepaczką.
3. Dodać rum.
4. Czekany aż lekko przestydnie i polewamy ciasto.
Biszkopt :
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier i żółtka
Dodać mąki. Upiec.
1.Biszkopt przekroic po ostygdnięciu. Posmarowac kremem. Na końcu polać Ganaszem.
Temperatura piekarnika : 165oC
Czas pieczenia: 30/40 min
1. Mleko zagrzać ( nie gotować ! )
2. Wsypać posiekaną czekoladę, dodać cukier i wysyudzić
3. Margaryne utrzeć mikserem, stopniowo dodawać zimną masę czekoladową.
Ganasz czekoladowy:
1. Na malym ogniu podgrzac śmietankę.Doprowadzić do wrzenia.
2. Dodać czekolade i wymieszać trzepaczką.
3. Dodać rum.
4. Czekany aż lekko przestydnie i polewamy ciasto.
Biszkopt :
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier i żółtka
Dodać mąki. Upiec.
1.Biszkopt przekroic po ostygdnięciu. Posmarowac kremem. Na końcu polać Ganaszem.
Temperatura piekarnika : 165oC
Czas pieczenia: 30/40 min
pacpaw
cukiernik1212
Z ganaszu można równiez zrobić krem. Wystarczy tylko ubić go po wystygnięciu . :)
evita0007