Sposób przygotowania:
Tort z granatem
Ciasto: Białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka oraz mąkę wymieszaną z kakao. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 45 minut w temp 180 stopi. Upieczony ostudzić i przekroić na 3 części. Masa pomarańczowa: Żółtka ugotować i ostudzić. Ostudzone utrzeć ze skórką z cytryny i sokiem z pomarańczy. Następnie dodać cukier puder i posiekaną margarynę. Całość utrzeć na puszysty krem. Masa twarogowa: Twaróg zmiksować z serkiem i cukrem pudrem. Pomarańcze obrać i pokroić na mniejsze cząstki. Granata obrać. Mandarynki odsączyć z zalewy. Przełożenie: Na jeden biszkopt wyłożyć 1/3 kremu pomarańczowego i wyłóż część owoców przykryć połową kremu pomarańczowego i przykryć biszkoptem na biszkopt wyłożyć 1/2 kremu twarogowego resztę owoców i resztę kremu twarogowego, przykryć ostatnim biszkoptem i całość posmarować kremem pomarańczowym i udekorować owocami i startą czekoladą.