SUPERPRZEPIS

Tort z grillowanych bakłażanów na ostro

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14
Tort z grillowanych bakłażanów na ostro Więcej zdjęć (2)

Proste super smaczne danie lub przekąska z bakłażanem w roli głównej, polecam!

Składniki:

Tort z grillowanych bakłażanów na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Tort z grillowanych bakłażanów na ostro
Bakłażana myjemy , i kroimy na plastry, następnie solimy i odstawiamy na 30 minut. Myjemy pod wodą i grillujemy. Dobrze jest bakłażana włożyć do marynaty z oliwy z oliwek na około godzinę. Plastry bakłażana przekładamy na talerzu z mozzarellą, pastą harissa, i kawałkami pomidorków koktajlowych oraz papryką słodką. Dekorujemy świeżą bazylią i nagietkiem . Biedronki robimy z pomidorów średnich i oliwek.
Tort z grillowanych bakłażanów na ostro
Przygotowanie produktów do zrobienia tortu

Tagi:

bakłażan