Sposób przygotowania:
Tort z kremem czekoladowym i bitą śmieta
Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Miksując dodajemy cukier i żółtka. Następnie mieszając drewnianą łyżką wsypujemy po trochu mąki przesianej z proszkiem. Ciasto wylewamy na tortownicę i pieczemy ok. godziny w 180 stopniach.Wystudzony biszkopt kroimy na trzy warstwy.krem przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier i aromat.Na spód tortownicy układamy pierwszą część ciasta.Nasączamy wystudzonym ponczem i smarujemy połową kremy czekoladowego. Z drugim plackiem postępujemy tak samo. Nakładamy 3 cześć ciasta i polewamy ponczem. Teraz ubijamy śmietanę pod koniec dodając śmietan - fix. Wierzch i boki tortu smarujemy bitą śmietaną, zostawiając trochę do dekoracji. Boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi pomieszanymi z posypką czekoladową. Wierzch dekorujemy odpowiednio do okazji.;)
Kamila123