Sposób przygotowania:
Tort z malinami
Ubij białka z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Połącz obie masy z mąką, kakao i olejem. •Ciasto wlej do natłuszczonej, wysypanej mąką tortownicy. Piecz 45 minut w temp. 175CC. Ostudź, rozetnij na 2 placki i przełóż je dżemem. •Przygotuj krem: do śmietanki włóż połamaną czekoladę Truskawkową nadziewaną Goplana. Rozpuść, cały czas mieszając. Mocno ochłodź. •Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody. Czekoladową śmietankę ubij na sztywno, wymieszaj z żelatyną. Połowę kremu rozsmaruj na cieście, posyp 2/3 malin, zalej resztą kremu. •Udekoruj stopioną czekoladą Klasyczna Gorzk