Tort z w-z wuzetka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować tort wuzetkę.

Tort z w-z wuzetka

Składniki:

Tort z w-z wuzetka

 

  • 4 jajka
  • 7 łyżek wody
  • pół szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • trzy czwarte szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 100ml przegotowanej wody
  • 50 ml soku owocowego
  • 300 ml mleka
  • paczka kremu waniliowego
  • ćwierć łyżeczki margaryny

 

Sposób przygotowania:

Tort z w-z wuzetka
Do wysokiego naczynia wlewamy wodę (5 łyżek), jajka i cukier. Wszystko wymieszać mikserem. Dodać 2 łyżki kakao, mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Następnie wysmarować okrągłą formę tłuszczem i obsypać mąką. Wlać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 do 30 minut. Następnie przygotowujemy poncz. Przegotowaną i ostudzoną wodę (100 ml) z sokiem owocowym. Upieczony biszkopt przekroić w połowie na 2 części. dolną część nasączyć ponczem. Nakładamy
na niego krem który robimy z 300 ml chłodnego mleka i mieszamy z paczką kremu waniliowego( gotowy krem z paczki). Następnie nakładamy drugą część biszkoptu nasączonego ponczem. Tort oblewamy polewą czekoladową którą robimy z ćwierć łyżeczki margaryny, 2 łyżek wody, cukru pół szklanki i łyżeczki kakao. Gdy tort jest już polany polewą możemy go udekorować a następnie wstawiamy do lodówki na około3 godziny.

Tagi:

jajko jajka