Sposób przygotowania:
Tort z w-z wuzetka
Do wysokiego naczynia wlewamy wodę (5 łyżek), jajka i cukier. Wszystko wymieszać mikserem. Dodać 2 łyżki kakao, mąkę tortową i mąkę ziemniaczaną i dokładnie wszystkie składniki wymieszać. Następnie wysmarować okrągłą formę tłuszczem i obsypać mąką. Wlać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 25 do 30 minut. Następnie przygotowujemy poncz. Przegotowaną i ostudzoną wodę (100 ml) z sokiem owocowym. Upieczony biszkopt przekroić w połowie na 2 części. dolną część nasączyć ponczem. Nakładamy
na niego krem który robimy z 300 ml chłodnego mleka i mieszamy z paczką kremu waniliowego( gotowy krem z paczki). Następnie nakładamy drugą część biszkoptu nasączonego ponczem. Tort oblewamy polewą czekoladową którą robimy z ćwierć łyżeczki margaryny, 2 łyżek wody, cukru pół szklanki i łyżeczki kakao. Gdy tort jest już polany polewą możemy go udekorować a następnie wstawiamy do lodówki na około3 godziny.
na niego krem który robimy z 300 ml chłodnego mleka i mieszamy z paczką kremu waniliowego( gotowy krem z paczki). Następnie nakładamy drugą część biszkoptu nasączonego ponczem. Tort oblewamy polewą czekoladową którą robimy z ćwierć łyżeczki margaryny, 2 łyżek wody, cukru pół szklanki i łyżeczki kakao. Gdy tort jest już polany polewą możemy go udekorować a następnie wstawiamy do lodówki na około3 godziny.