Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Tortellini w pikantnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tortellini w sosie idealne na kolację

Tortellini w pikantnym sosie  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tortellini w pikantnym sosie

 

  • 100-150 g tortellini z mięsem lub grzybami
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki groszku zielonego
  • 3 pieczarki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 200 ml sosu pomidorowego
  • 1 cebula
  • do posypania żółty ser
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku papryka słodka
  • 1/2 łyżeczki papryka ostra
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Tortellini w pikantnym sosie
Tortellini gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę, marchew kę skrobiemy i kroimy w plasterki, pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Na patelni podsmażamy cebulkę na łyżce oleju, dodajemy marchewkę i pieczarki - podduszamy. Po około 5 minutach dodajemy sos pomidorowy oraz pokrojoną paprykę i groszek zielony, doprawiamy do smaku paprykami solą oraz pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy ugotowane tortellini i wszystko razem podduszamy kilka minut. Podajemy posypując startym żółtym serem
Tortellini w pikantnym sosie
Do przygotowanego sosu dodajemy ugotowane wcześniej tortellini