Sposób przygotowania:
Tortellini w sosie pomidorowo-cebulowym
Pomidory sparzyc, obrac ze skórki i drobno pokroic. Cebule obrac i pokroic w drobna kostke. Ser zetrzec na tarce, liscie bazylii drobno posiekac. Na patelni rozgrzac tluszcz - ok 2 lyzki - i wrzucic cebule, gdy sie zeszkli, dodac pomidory, sól i pieprz, dusic do momentu miekkkosci warzyw. Pierozki ugotowac w osolonej wodzie z niewielkim dodatkiem tluszczu, wg przepisu na opakowaniu (ok 1 minute), po czym odcedzic i wrzucic bezposrednio na talerz. Tortellini posypujemy bazylia, polewamy sosem, mieszamy i posypujemy startym serem. Spozywamy na cieplo, bezposrednio po przyrzadzeniu. Aby sos uzyskal glebszy smak, do pomidorow na patelni, mozna dodac odrobine koncentratu pomidorowego, ja jednak tego nie zrobilam. Smaczne i szybkie w przygotowaniu jedzonko.
kinga
iwi69
Alita
Pyza
kasik12
Pozdrawiam
gosiczek821