Sposób przygotowania:
Tortilla.
1. Cebulę siekamy, pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy, paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy, a czosnek miażdżymy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią czosnek, cebulę, paprykę i pieczarki, doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 minut. 3. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę oraz przecier pomidorowy. 4. Całość dusimy jeszcze ok. 10 min, doprawiamy. 5. Gotowy farsz nakładamy na tortille, zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, posypujemy startym żółtym serem. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści i zacznie się rumienić.