nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Tortilla.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Może stanowić propozycję dania na obiad.

Tortilla.

Składniki:

Tortilla.

 

  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • zielona papryka
  • puszka kukurydzy
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka ostra i słodka
  • + gotowe placki tortilli i starty żółty ser

Sposób przygotowania:

Tortilla.
1. Cebulę siekamy, pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy, paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy, a czosnek miażdżymy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią czosnek, cebulę, paprykę i pieczarki, doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 minut. 3. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę oraz przecier pomidorowy. 4. Całość dusimy jeszcze ok. 10 min, doprawiamy. 5. Gotowy farsz nakładamy na tortille, zawijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem, posypujemy startym żółtym serem. 6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy do momentu, aż ser się rozpuści i zacznie się rumienić.