Sposób przygotowania:
Tortilla drobiowa 2
Pierś umyć osuszyć i posypać przyprawą meksykańską i na kilka godzin odstawić do lodówki(najlepiej zrobić dzień wcześniej i marnować w tej przyprawie mięso całą noc) .Następnego dnia pierś upiec w piekarniku na grillu lub usmażyć na patelni grillowej.W obu przypadkach zasada jest taka sama żeby pierś w środku była soczysta należy najpierw przez kilka minut potraktować ją wysoką temperaturą a potem w niższej dopiec lub dosmażyć.Gotową pierś pokroić w ukośne plasterki.Z jogurtu,czosnku i ziół zrobić sos.Tortille włożyć na kilka min do kuchenki mikrofalowej żeby zagrzała się zmiękła,a następnie ułożyć sałatę,ogórka,pomidory i pierś polać sosem,zawinąć dolny brzeg do środka i zawinąć w ciasny rulon.Owinąć folią aluminiową żeby nic nie uciekło dołem podczas jedzenia.