Sposób przygotowania:
Tortilla z grejpfrutem
Pierś z kurczaka po kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą do gyrosa. Odstawiamy na pół godziny a następnie smażymy na średnim ogniu przez ok. 15 minut. Obraną cebulę kroimy w półtalarki, oliwki w plasterki, a grejpfruta obranego ze skórki dzielimy na cząstki i obieramy z białych błonek. Sałatę po umyciu i osuszeniu rwiemy na kawałki. Gęsty jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą ziołową. Placki tortilli podgrzewamy przez chwilę na suchej patelni, smarujemy sosem czosnkowym i układamy kurczaka, cebulę, oliwki, grejpfruta i sałatę, dodajemy jeszcze odrobinę sosu czosnkowego i zawijamy tortillę. Możemy zjeść od razu, lub zawinąć w folię aluminiową, zapakować do wiklinowego kosza i zabrać ze sobą na piknik!