Sposób przygotowania:
Toskańska zupa cebulowa lekko spolszczon
Kostki boczku podsmażyć przez 4 minuty na dużej patelni aż do uzyskania brązowego koloru. Następnie wyjąć z patelni i odstawić.Patelnię polać oliwą, umieścić na niej cebulę i czosnek i usmażyć na dużym ogniu przez 4 minuty. Następnie zmniejszyć płomień, przykryć patelnie i dusić jeszcze przez 15 minut aż do całkowitej karmelizacji warzyw.Dodać wywar warzywny lub mięsny i zagotować. Zmniejszyć płomień i mieszankę cebulową gotować jeszcze przez 10 minut.Jeżeli wybieramy opcję zupy z grzankami to kromki chleba prażymy na gorącym grillu przez 2-3 minuty aż do uzyskania jasnobrązowego koloru. Posmarować masłem, nałożyć ser i pokroić na nieduże kawałki.Jeżeli wybieramy opcję zupy z ziemniakami to obieramy je, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do mieszanki cebulowej, a potargowany ser dodajemy przy podaniu do każdej porcji.Podsmażony boczek dodać do zupy i doprawić pieprzem i solą. Podawać przyprawione porcje grzankami albo serem. Polecam i życzę smacznego!!